BARCELONAUTES / COMARQUES DE LLEIDA REFERENT DEL TURISME ACTIU I ELS SPORTS D’AVENTURA

Les comarques de la demarcació de Lleida són reconegudes per la gran oferta d’activitats de la natura, un entorn paisatgístic privilegiat i un patrimoni cultural i gastronòmic únic.

La primavera marca el tret de sortida de la temporada d’esports d’aventura i del turisme actiu, un àmbit en el qual la demarcació de Lleida s’ha consolidat com un referent indiscutible en tot l’Estat, amb 228 empreses distribuïdes per les 13 comarques lleidatanes que ofereixen una cinquantena d’activitats diferents d’aigua, terra o aire.

Les comarques lleidatanes continuen representant una de les millors ofertes de turisme actiu i esports d’aventura de l’Estat espanyol i tot un referent en les activitats d’aigua (ràfting, descens de barrancs…), de terra (senderisme, trekking, BTT, vies ferrades, activitats diverses a les estacions d’esquí a l’estiu, etc, i passejades a cavall, entre d’altres) i d’aire (parapent, ala delta, etc.).

Activitats d’aigua
Els rius Noguera Ribagorçana, Noguera Pallaresa, Garona i Segre són des de fa anys llocs ideals de les comarques de Lleida per a la pràctica de multitud de modalitats aquàtiques, tant en aigües braves com en aigües tranquil·les. A més de turisme actiu i d’aventura, cal significar que la Noguera Pallaresa –considerat un dels millors rius d’Europa per a l’exercici d’esports en aigües braves– i el Segre són els escenaris de diverses competicions estatals i internacionals.

A les comarques lleidatanes es poden practicar diferents esports d’aigua com ara el ràfting, caiac, descens de barrancs, hidrospeed, piragües d’aigües braves, piragües d’aigües tranquil·les, subaquàtic, esquí nàutic, llanxa, surf de vela, ultratube (donuts inflables), canoes, hidrotrineu, embarcacions de passeig i trekking aquàtic.

El ràfting és l’esport rei en la modalitat d’aigües braves, però també destaquen altres disciplines com ara el piragüisme, l’hidrospeed, el caiac, l’hidrotrineu, el descens de barrancs, les canoes inflables i l’hidrobob.

Activitats de terra
Ara bé, si preferiu tocar de peus a terra, a les comarques lleidatanes, tant les de la plana com les de muntanya- hi gaudireu d’una extensa xarxa de rutes de senderisme amb recorreguts turístics, esportius i de natura, de dificultat variable i aptes per fer a peu i/o amb bicicleta de muntanya.

Deixar-se envoltar per la màgia d’uns paisatges majestuosos i exuberants, descobrir indrets que formen part de la nostra història, gaudir d’uns allotjaments i d’una gastronomia de primera qualitat a ritme lent, pas a pas, es possible a les comarques lleidatanes gràcies a la pràctica del senderisme, una tendència turística que té un gran recorregut de futur.

També els aficionats a la pràctica de la bicicleta disposen a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida de centenars de quilòmetres en el conjunt de la demarcació, complementats amb 6 centres homologats de BTT, amb un gran nombre de punts d’informació, com també diferents rutes circulars que garanteixen una experiència única per a la pràctica de la bicicleta en qualsevol de les seves modalitats, com ara cicloturisme, ciclisme esportiu i la BTT.

Pels amants de l’escalada a les comarques de Lleida hi trobareu vies ferrades i d’escalada, amb zones amb diferents nivells de dificultat. Llocs com Vilanova de Meià, Terradets, Collegats, l’embassament de Cavallers a la Vall de Boí, Sant Llorenç de Montgai, Camarasa o bé per la zona d’Oliana, que té l’honor de comptar amb la via d’escalada esportiva més difícil del món, on es localitza el contrafort del Rumbau.

Activitats d’aire
La sensació d’enlairar-se. Conèixer Lleida des del cel. Així és com cada vegada més persones decideixen gaudir de les sensacions de volar pel cel de Lleida. El parapent i l’ala de pendent s’han consolidat com les manifestacions emblemàtiques de les activitats aèries a les comarques de Lleida. El municipi d’Àger, al peu de la serra del Montsec, ha esdevingut en els darrers anys el centre neuràlgic d’aquestes disciplines, ja que cada any acull diversos campionats d’àmbit estatal i internacional.

A més de la serra del Montsec, els esports d’aire es poden practicar a les valls d’Organyà, a la comarca de l’Alt Urgell.

Deja un comentario