BARCELONAUTES / JORDI QUEROL – LLIBRE HISTÒRIA DE LA CIUTAT DE BARCELONA PER A JOVES I NO TAN JOVES

On vivien els primers barcelonins? D’on treien l’aigua i el menjar? Els nostres comtes tenien grans palaus? I on són ara, aquests palaus? Com s’hi vivia a l’edat mitjana? Devia fer molta pudor, oi? Fins quan va tenir muralles, la ciutat? Es tancaven les portes, de nit? I si et quedaves fora? Què hi havia a l’Eixample, abans del Pla Cerdà? Hi ha moltes preguntes a fer i, sens dubte, la ciutat ens ofereix moltes respostes… només cal saber mirar i aprendre a preguntar.

Es tracta d’un llibre que resumeix en molt poques pàgines una gran quantitat d’informació sobre la història de la ciutat i per això resultarà molt útil a estudiants, tafaners i aficionats a la història.

Jordi Querol (Barcelona, 1938) és arquitecte, pianista i professor d’urbanisme, i a més és un enamorat de Barcelona i està acostumat a respondre les preguntes més sorprenents (o a investigar quan no en sap les respostes). A Història de la ciutat de Barcelona per a joves i no tan joves fa una panoràmica de la història de la ciutat en una conversa amena i sense embuts com les que manté amb els seus alumnes.

Deja un comentario