BARCELONAUTES / LAURA SIMÓ & TETE MONTOLIU TRIO (TOGETHER AGAIN)

El pròxim 14 de Setembre sortirà al mercat amb el segell Swit Records, tan en cd com en digital, el disc “toguether again” de la cantant Laura Simó amb el trio del gran Tete Montoliu.
L’enregistrament recull l’actuació en directe del trio habitual de Montoliu dels seus darrers quinze anys, amb Horacio Fumero y Peer Wyboris, i la cantant laura Simó amb qui van girar sovint aquells anys. El concert va tenir lloc al festival de Calella de la costa al setembre del 1994 i és l’únic testimoni enregistrat que ha quedat d’aquelles gires. En ell podem escoltar un Montoliu amb el seu so tan característic, jugant entre la generositat i creativitat continua de les seves idees i la tensió dels silencis i sorpresa de les seves intervencions harmòniques que ens recorden molt al seu admirat Monk, amb qui tant es va identificar els darrers anys.
Al seu costat, la cantant Laura Simó, emergeix amb molta seguretat i força demostrant que en aquell moment ja estava prou madura per a assolir el repte de tocar amb aquest trio.
L’enregistrament ens permet també de escoltar àmpliament el desaparegut bateria Peer Wyvoris i el contrabaixista Horacio Fumero amb forces espais de lluïment per a els dos.
El repertori s’integra de estàndards que triaren entre Montoliu i Simó, i inclou, com a bonus track, una versió en duo del Lush Life de Strayhorn, enregistrada en altre concert, a Oviedo al Juliol del 1995, que hem volgut incloure, dons es tracta del tema que Montoliu li va posar a la laura com a condició per a poder cantar jazz amb ell.

Deja un comentario