BARCELONAUTES / LLEIDA REFERENT DELS ESPORTS D´AVENTURA I EL TURISME ACTIU

Referent dels esports d’aventura i el turisme actiu

L’àmplia oferta en l’àmbit dels esports d’aventura i el turisme actiu fa de les comarques de Lleida un territori de referència a escala del sud d’Europa. Cada any milers de visitants procedents de tot l’Estat i de països de tots els continents es desplacen a Lleida per gaudir d’alguna de les cinquanta disciplines esportives que, per mitjà de més de 200 empreses especialitzades, hom pot practicar a la demarcació.

Els entorns naturals del Pirineu i el Prepirineu, àrees que concentren el gruix de l’activitat d’aquest àmbit, però també els paisatges serens i acollidors de la plana, esdevenen un marc únic i privilegiat per endinsar-se en el món del turisme actiu, amb un sorprenent ventall de propostes que van des d’un adrenalític salt de bungee jumping de 122 metres a una tranquil·la passejada per alguna de les nombroses rutes de senderisme que travessen el territori.

La varietat de disciplines a l’abast dels amants de l’esport outdoor és sorprenent. A les comarques lleidatanes trobem una cinquantena d’opcions disponibles, des de les activitats aquàtiques (amb el ràfting com a activitat més emblemàtica, però sense oblidar altres com el barranquisme i els esports nàutics de llac o embassament) als esports terrestres com el senderisme, la BTT o l’hípica, passant per emocionants propostes aèries com l’ala delta o el parapent.

L’evolució positiva de la pandèmia fa preveure una gran temporada, que “oficialment” s’iniciarà –especialment per a les activitats fluvials– la Setmana Santa (coincidint amb la finalització de la campanya de neu) i conclourà a mitjans d’octubre, tot i que en els darrers anys s’ha produït una clara desestacionalització que facilita la pràctica del turisme actiu durant tot l’any.

Deja un comentario