BARCELONAUTES / MAGDA PRADES – LLIBRE «L´HORA DEL TAPPER»

Més econòmic i més saborós, dos arguments suficients per practicar el ‘tuppering’, l’art de portar el dinar fet de casa a la feina. La crisi ha multiplicat el fenomen de la carmanyola, però abans de les estretors econòmiques pels carrers ja es podien veure moltes persones que carregaven el dinar cap a la feina. A l’augment d’intoleràncies i a l’interès per controlar què mengem s’hi ha sumat la indústria de la carmanyola, que ha desenvolupat nous models d’envàs per millorar el transport d’aliments. A canvi, cal deixar preparat el menjar i seguir quatre normes per evitar intoxicacions.

. escollir envasos hermètics i de materials aptes per a l’ús alimentari.

. preparar els aliments ben cuits, especialment les proteïnes (carns, peixos, ous), perquè els canvis de temperatura els afectin al mínim possible.

. una manera de no patir per tenir alguna cosa per menjar és augmentar les quantitats d’allò que prepareu a casa, perquè així sempre sobrarà menjar que us servirà per omplir la carmanyola. Si no us serveix per a l’endemà, sempre podeu congelar-ho directament en un ‘tupper’ i amb les racions que mengeu a la feina.

. patates, croquetes i altres arrebossats empitjoren si passen estones dins una carmanyola. Per contra, els guisats, la pasta o l’arròs no pateixen tant.

. manteniu una dieta equilibrada, amb les proporcions convenients segons l’edat i el pes de proteïnes (carn, peix, ous, llegums), hidrats de carboni (pasta, cereals, llegums, lactis), fibra (verdures i hortalisses) i greixos (sucres i greixos animals). Fer un organigrama de la setmana ajuda a evitar repeticions i a comprar allò que necessitem en cada cas.

. si condimenteu els ‘tuppers’ amb herbes o espècies els àpats us semblaran menys insípids.

. els pots de vidre per fer conserves són una bona manera de transportar amanides, que no s’han d’amanir a casa, sinó al moment. Per això és molt millor tenir un pot petit per preparar-hi les vinagretes que més us agradin.

. si porteu la fruita pelada i tallada de casa us serà més còmode prendre-la al lloc de treball.

Deja un comentario