BARCELONAUTES / MARIA MAS – PORTAVEU ´L ASSOCIACIÓ DE VEINS CASC ANTIC (CAS HOTEL PALAU)

Des de dins del mateix del Palau de la Música, els veïns opositors a l’hotel de Millet van alçar un clam ferm: que l’Ajuntament de Barcelona tiri enrere el planejament d’aquest projecte i que les finques de l’hotel, a tocar del Palau i ara sense ús, tornin a ser equipaments. “Demanem que el seu destí sigui donar servei a l’Orfeó Català i al barri”, va afirmar Maria Mas, vicepresidenta de l’Associació de Veïns del Casc Antic, en la taula rodona que van organitzar, junt amb els Veïns en Defensa de la Barcelona Vella, al Petit Palau, abans-d’ahir.

El debat pretenia posar de manifest que el consistori, tal com va avançar aquest diari dimecres, encara no ha desfet els tràmits urbanístics d’aquesta operació, cosa a la qual es van comprometre tots els grups, a través d’un acord de ple de fa més d’un any.

L’acte, encetat amb l’actuació de Toti Soler, plantejava dues preguntes punyents: “Per què el projecte d’hotel del Palau segueix vigent? Per què Millet és al carrer?” Entre el públic, unes 350 persones, destacava la presència de l’exregidora de Ciutat Vella Itziar González. Era la seva primera aparició pública al districte, després de la seva dimissió del govern d’Hereu, ara fa dos anys justos. González precisament havia forçat canvis importants en el projecte de Millet, al qual es va acabar oposant públicament. També hi havia el líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà.

Un dels ponents, Joan Subirats, politòleg i professor de la UAB, va avisar que el fet que l’acord de ple encara no s’hagi dut a terme acreix “els dubtes raonables” en “la confiança en les institucions”. En el seu diagnòstic, Subirats va ser meridià: amb projectes com el de l’hotel del Palau –però també can Ricart, can Batlló o l’edifici de la Rotonda, va dir– “Barcelona ha perdut lideratge públic i no ha defensat prou l’interès general”. Durant el debat, de fet, van sortir les temences davant altres projectes controvertits a la vista, com ara el del Port Vell. “El PSC hauria de reconèixer que fets com el cas Palau i l’hotel són alguns dels que més el van desprestigiar” quan era al govern, va manifestar l’arquitecte Josep Maria Montaner, a la taula.

Un “càstig exemplar per a Millet i Montull i la resta de corruptes” i “la retirada de les xarxes dels edificis” són les altres dues reclamacions que van fer els veïns durant l’acte. El Palau va cedir gratuïtament les instal·lacions als veïns, un gest carregat de simbolisme, com també que el Cor Jove de l’Orfeó Català tanqués la jornada.

Deja un comentario