BARCELONAUTES / SHEILA GASCÓN – PORTAVEU SATSE CATALUNYA

La Secretària de Comunicació de SATSE Catalunya, Sheila Gascón, ha presentat avui la campanya #mayoverde, que inclou una sèrie d’activitats de protesta durant el mes de maig, en contra les retallades que està sofrint la sanitat arreu de l’Estat Espanyol. Segons Gascón “cal fer-li saber a tothom que la infermeria està treballant bordejant aquesta línea vermella de la que tant es parla” i ha afegit que tot i no voler ser alarmistes cal ser conscients de que “als centres sanitaris catalans s’està treballant molt per sota del límit del que és adequat i raonable”.

Durant la roda de premsa, Gascón ha parlat sobre la proposta de cobrar cinc euros diaris per manutenció als hospitals, que ha fet avui el Conseller d’Economia, Andreu Mascolell. La portaveu ha aclarit que el Sindicat es posiciona completament en contra i ha recordat que “la sanitat ja l’estem pagant tots” a més ha demanat a les administracions que “deixin de retallar i comencin a gestionar”.

“En un moment de crisi, aquests cinc euros poden suposar molt per a una gran part de la població” ha explicat Gascón. La Secretària ha comentat que, per la seva experiència com a infermera d’oncologia pediàtrica, ha vist com “moltes vegades l’hospitalització de llarga durada d’un fill suposa que un dels dos pares ha de deixar de treballar. Si a això li sumem una taxa per dia de malaltia, moltes famílies podrien arribar a una situació econòmica molt crítica”. Gascón ha explicat que el mateix pot passar amb les parelles que tenen persones grans al seu càrrec o altres malalts crònics o de llarga durada.

Deja un comentario