BARCELONAUTES / VI DE MAS

Tenim el plaer de presentar Llinda, nom genèric dels primers vins prèmium 100% ecològics catalogats com a ‘Vi de Mas’ de COVIDES VINYES-CELLERS: Un Vi Blanc Xarel·lo 2022 i un Vi Negre Cabernet Sauvignon 2021, que per cada varietat tenen un volum limitat no superior a 1700 ampolles per any.
El seu nom fa honor al Mas Llinda, situat en el cor del Penedès, en un entorn paisatgístic de valor declarat. Aquesta categoria de vins requereixen paràmetres molt estrictes que impliquen unes característiques geogràfiques i històriques molt concretes i un procés d’elaboració identitari.
Mas Llinda és un espai amb molt carisma catalogat com a bé cultural d’interès local. Té una capella documentada des de l’any 979 i una llarga trajectòria vinícola. La seva edificació se sustenta sobre una important roca que dona nom al mas, Llinda, i compta amb un informe arqueològic que explica la història d’aquesta finca mil·lenària
Per ser declarat ‘Vi de Mas’, no pot haver-hi en el seu entorn immediat ni polígons industrials, ni autopistes, ni abocadors, i ha de tenir un valor paisatgístic. La distància màxima entre el mas i les vinyes no pot superar els dos kilòmetres i el propietari del Mas ha d’explotar i gestionar personalment les parcel·les. Com a mínim les vinyes han de tenir deu anys de vida i el raïm s’ha de collir a mà. No es pot comercialitzar abans de 8 mesos posteriors a la collita el vi blanc i vint mesos, el negre. I s’ha d’embotellar amb ampolles borgonyes. Aquests són alguns dels valors afegits d’aquests vins blancs i negres que elabora l’equip de Viticultura de Covides.

Deja un comentario