BARCELONAUTES / EULALIA ARMENGOL – DIRECTORA STERNALIA – SOPAR AMB ESTRELLAS A L´OBSERVATORI

Què són els Sopars amb Estrelles
L’activitat té lloc a l’Observatori Fabra durant els mesos d’estiu i combina la divulgació científica i l’observació astronòmica amb una suggerent proposta gastronòmica. Els sopars tenen lloc a l’aire lliure, en un dels miradors privilegiats de la ciutat de Barcelona.

S’inicia la vetllada amb el sopar, amb una imaginativa i deliciosa proposta gastronòmica pensada en clau astronòmica, amb ingredients de qualitat i bona cuina que se serveix a la terrassa a les 21.00h.

El menú és una creació de Miquel Guimerà, xef executiu de Paradís Gourmet.

Despés del sopar s’ofereix una conferència de divulgació científica d’uns 30 minuts, amb possibilitat que el públic faci preguntes.

A continuació es visita el museu, la sala noucentista i el telescopi de passos, i s’accedeix a la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals. Des de la cúpula s’observaran elements de constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar, amb el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d’Europa encara en funcionament.

Recordi:
– A les visites guiades (20 i 30 persones) es podrà escollir entre català, castellà o anglès (un mínim de 20 persones per idioma). Els monitors preguntaran l’idioma de preferència. Per a petits grups, els monitors faran explicacions abreujades de tota la visita en qualsevol dels dos idiomes restants.
– Totes les activitats d’Sternalia estan obertes als menors d’edat. Als pares els correspon valorar si el programa i l’horari són els idonis perquè els seus fills en gaudeixin i s’integrin amb la resta de participants.
– L’Observatori Fabra té una temperatura que pot arribar a ser fins a 6º inferior a la del centre de Barcelona. No oblidi portar alguna peça d’abric.
– La nuvolositat pot arribar a impedir la correcta observació una mitjana de 3 dies al mes. Per millorar la satisfacció dels visitants, enguany a través d’unes pantalles situades a la cúpula del telescopi, es projectaran les imatges del cos celeste tal com les haguéssim vist a través del telescopi, acompanyades d’una explicació complementària.

Deja un comentario