BARCELONAUTES / JORDI VALMAÑA – DIRECTOR GENERAL CEMENTIRIS DE BARCELONA

Cementiris de Barcelona és pioner a l’Estat espanyol en la introducció dels codis QR. El Cementiri de Poblenou és el primer recinte funerari en incorporar la tecnologia QR a les seves instal·lacions per tal de donar millor informació al visitant que vulgui fer la ruta cultural.

El codi, que està situat a l’entrada del cementiri i a la dels departaments segon i tercer, facilita una breu explicació sobre la història de cada monument funerari així com dades sobre el seu escultor i estil arquitectònic.

Actualment, la ruta cultural pel cementiri de Poblenou es pot realitzar de manera guiada i gratuïta els 1r i 3r diumenges de cada mes i també individualment amb el suport d’un mapa amb el recorregut monumental degudament senyalitzat.

La utilització del codi QR està previst que s’apliqui també als monuments que formen part de la ruta cultural de Montjuïc.

El codi QR (quick response, resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en un codi de barres bidimensional. Es caracteritza pels tres quadrats que es troben a les cantonades i que permeten detectar la posició del codi al lector. Per poder-los llegir cal tenir un dispositiu mòbil amb lector de QR. Actualment hi ha aplicacions gratuïtes per a la majoria de telèfons smartphone i altres dispositius (per exemple, l’ i-nigma).

Deja un comentario