BARCELONAUTES / NURIA SADURNI – CO-COMISSARIA EXPOSICIÓ «INTIMITATS»

l’exposició ‘Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI’. L’exposició, que ha estat desenvolupada pel Museu de Badalona i produïda conjuntament amb l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, mostra l’evolució de la roba interior en els darrers dos segles, d’acord amb el canvi de mentalitat i de les convencions socials. Així, el visitant podrà veure com la roba interior ha viscut una autèntica revolució en un context de canvis profunds en els costums, l’economia, la tecnologia, la moral o l’estètica.

L’exposició, que serà itinerant, recull més d’un centenar de peces femenines i masculines procedents dels propis fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars. Els visitants descobriran l’evolució de peces encara habituals (calces, calçotets, mitges i combinacions), però també d’altres que han caigut en desús i que van tenir un paper fonamental en el vestuari de generacions anteriors (lligacames masculines, cinturó sanitari i draps higiènics).

‘Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI’ també incorpora elements gràfics i un recull d’imatges que es podran veure a través de diverses pantalles.

Deja un comentario