BARCELONAUTES / RAMÓN CAUS – DIRECTOR EXPOELECTRIC

Barcelona serà la capital mundial del cotxe elèctric del 17 al 20 de novembre de 2013 en acollir per primera vegada el Simposi i Exposició Internacional de Vehicles Elèctrics (EVS), el major esdeveniment del món centrat en l’impuls de la mobilitat sostenible en les seves variants elèctrica, híbrida, híbrida endollable i de pila de combustible. Durant quatre dies, els principals agents de tota la cadena de valor en el desenvolupament d’aquest tipus de vehicles -indústria, administracions, universitats i centres d’investigació- es reuniran a la capital catalana per explorar, compartir i promoure el desenvolupament de la tecnologia necessària per transformar el sector del transport.

L’esdeveniment està dirigit principalment a professionals i serà un aparador de les últimes tecnologies i productes desenvolupats en aquest àmbit. A més del programa de conferències, la 27a edició d’EVS (EVS27) comptarà amb una àrea d’exposició i amb l’espai “Ride, Drive & Charge” on els assistents podran provar diferents vehicles elèctrics, híbrids i de pila de combustible. Aquesta àrea comptarà també amb un circuit específic per a vehicles de dues rodes.

Gràcies al seu reconegut prestigi mundial i al lideratge que exerceix a Europa en l’impuls i implantació del vehicle elèctric, Barcelona es va imposar a la candidatura d’altres ciutats europees per acollir aquest esdeveniment. L’edició barcelonina del simposi ja està batent rècords: el Call for papers ja ha rebut el major nombre d’articles científics de la història del simposi amb 541 propostes. L’anterior edició d’EVS es va celebrar a Los Angeles (EUA) el 2012 i, d’acord amb el sistema organitzatiu de l’esdeveniment, la propera cita serà a l’Àsia.

EVS27 està organitzat conjuntament per l’Associació Mundial de Vehicles Elèctrics (Weva), a través de l’Associació Europea de Vehicles Elèctrics (Avere), l’Associació Espanyola per a la promoció dels vehicles elèctrics i híbrids (Avele) i Fira de Barcelona. Avere i Avele són responsables del programa de conferències, mentre que Fira de Barcelona s’encarrega de l’organització i logística de la conferència i la zona expositiva.

«Fa 45 anys que organitzem EVS i actualment és l’esdeveniment més important del món en la seva especialitat», afirma el president de Weva, Avere i Avele, Ángel Aghili. “Molts dels majors fabricants d’automòbils del món exposaran els seus últims models híbrids i elèctrics. Per aquest motiu, a més de reunir acadèmics, proveïdors d’energia, responsables polítics i líders mundials de la indústria, el simposi també serà molt atractiu per al públic professional”.

Deja un comentario