BARCELONAUTES / ROSA BALAGUER, ALBERT ADRIÁ – TAPA SOLIDARIA

El restaurant Tickets dels germans Albert i Ferran Adrià ha estat l’escenari, per quart any consecutiu, de la presentació de la campanya més solidària que suma els restaurants del país en la lluita contra la pobresa infantil, la Tapa Solidària.

Cada restaurant col·laborador aportarà 0,50 euros de la venda d’una tapa de la seva carta al Casal dels Infants, que treballa fa més de 30 anys perquè l’educació alimenti el futur dels infants i joves en situació de risc d’exclusió social. “És impressionant poder organitzar la 4ª edició de la Tapa Solidària. Ens fa creure, més que mai, en les persones, en el teixit econòmic i social, en la ciutadania compromesa… si ens unim som imparables” ha explicat Lluís Prats, Vicepresident del Casal dels Infants i encarregat de presentar l’acte. “Volem superar l’impacte de l’any passat. Un gran repte per a una gran causa: educar com més aviat millor“, ha explicat, tot referint-se al projecte maternoinfantil Vincles, que serà on es destinaran els fons aconseguits pels restaurants i pels ciutadans solidaris amb el projecte.
Vincles neix de la consciència de que invertir en educació, quan abans millor, fa créixer les possibilitats de tirar endavant dels nens i nenes, per això el servei maternoinfantil dóna suport cada dia a les mares amb nadons de 0 a 3 anys en situacions de vulnerabilitat. La Tapa Solidària ha estat clau en el funcionament de Vincles als barris de Badalona, Santa Coloma, Salt i Barcelona.”Des del 2011, la Tapa Solidària ha aconseguit 66.000 euros. Creixem cada any. Només en la tercera edició en vam sumar 27.000 i més de 1.800 persones noves que reben informació del Casal. “ ha destacat Prats, “El darrer any hem acompanyat 189 mares i 212 nadons d`entorns i famílies marcades per la pobresa perquè tinguin un inici de vida segur i puguin esforçar-se per tirar endavant.”

El compromís de les persones que tastin la Tapa Solidària es traduirà en més oportunitats per transformar la seva realitat, en més oportunitats perquè els infants siguin els protagonistes de la seva educació, del seu progrés, de la seva vida.

Cada dia més restaurants solidaris

Per la seva banda, el propietari del restaurant Tickets i padrí de la Tapa Solidària, Albert Adrià, ha destacat la importància de la participació del sector gastronòmic en un projecte de compromís social com és la Tapa Solidària “la prova de que la Tapa Solidària genera cada cop més interés i implicació en el sector gastronòmic és que avui el local està replet, ha explicat.

El Tickets és un dels restaurants de renom que es sumen a la iniciativa, que compta amb 83 restaurants, quatre més que l’any passat.

L’acte també ha comptat també amb àmplia representació institucional. Domènec Vila, Director Gral. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que des de la Generalitat “valorem molt la feina diària del Casal dels Infants per fomentar la igualtat d’oportunitats i agraïm la gran participació dels restaurants i el seu compromís social”.

Per la seva banda, Mercè Santmartí, Directora General d’Atenció a la Infància i Adolescencia del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha destacat que és “especialment destacable la feina del Casal dels Infants que, des de fa més de 30 anys treballa diàriament perquè els infants i joves amb dificultats, tirin endavant”. “Abans de la crisi no havíem aconseguit combatre completament la pobresa i, amb el greuge actual, la tasca de gent tan implicada com els qui us impliqueu en la Tapa Solidària és imprescindible. Cada cop som més els que volem revertir la situació. Us felicito de tot cor“, ha rematat.

Per tancar el torn dels parlaments, el Gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Ángel Miret, ha explicat que“iniciatives com aquesta reflecteixen la manera com els barcelonins afrontem els problemes socials,de de la col·laboració, entre administracions, teixit social i empreses. Aplaudeixo aquesta iniciativa del Casal dels Infants i els germans Adrià“.

Novetats de la 4a edició

Com ja és habitual en edicions anteriors, amb la consumició de la Tapa Solidària hi haurà la opció d’omplir les dades del sotagots de la Tapa i participar en el sorteig d’un àpat per a dues persones cedit per cadascun dels restaurants. La novetat d’enguany és que, a més, també s’hi pot participar virtualment fent un donatiu de 3 euros i guanyar un àpat en algun dels restaurants gràcies a la col·laboració amb del Casal dels Infants amb la plataforma Let’s Bonus. La tapa estarà també geolocalitzada amb el suport de Get-One, els clients dels restaurants tindran accés a continguts exclusius relacionats amb el projecte.

Deja un comentario