BARCELONAUTES / ROSER HURTADO PRESIDENTA SAILABILITY CATALUNYA

El cap de setmana del 8 i 9 de desembre se celebra la 4a edició de l’ Open Ciutat de Barcelona – Trobada Sailability a les instal•lacions del Centre Municipal de Vela , al Port Olímpic de Barcelona; una festa de la inclusió i l’oportunitat per a la ciutadania de gaudir del mar des d’una altra perspectiva, navegant.

L’Open Ciutat de Barcelona s’emmarca en el projecte “ Vela para Todos ” de Sailability Catalunya. L’objectiu del programa és apropar la vela i els esports nàutics a topersones, sigui quin sigui el seu perfil , independentment de la seva situació socioeconòmica, edat o si conviu amb una situació de discapacitat.

El programa pretén oferir un ventall de possibilitats per tal que qualsevol persona pugui gaudir d’aquestes experiències: sortides amb la goleta Far Barcelona (en col•laboració amb Consorci El Far ), tastets de vela lleugera, tallers nàutics educatius, exposicions, audiovisuals, la taula rodona ‘Esportistes invisibles. Esportistes d’elit’, en la que participen en Josep Oriol Martínez i Ferrer , metge en cap del comitè paralímpic antidòping; Jordi Morales i Garcia , esportista paralímpic guardonat tennis taula; i Conxa Llinàs i Carmona filòsofa i esportista guardonada en tennis. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a totes i tots.

Inclou, també, dues trobades competitives: una per a persones adultes i una altra per a joves i nens i nenes. A la competició d’adults l’objectiu és barrejar diferents perfils: persones amb i sense diversitat funcional, dones i homes, grans i joves…

Com a cloenda, abans del lliurament de premis, es presenta el projecte tecnològic de Sailability Catalunya emmarcat dins el programa de professionalització de l’entitat, VelaPRO , que ofereix la possibilitat a persones amb diversitat funcional de formar-se en el món de la nàutica esportiva i trobar una ocupació a través de la navegació. Estarà amanida per la Merche Ochoa , pallassa que l’arrodonirà amb unes clownclusions.

Deja un comentario