BARCELONAUTES / HOMENATGE ALS CINEMAS CATALANS

Emb conversat amb Toni Vall qui ens explica que 13 sales centenàries de Catalunya encara en actiu han rebut una distinció per la seva trajectòria per part de l’Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La trobada ha tingut lloc aquest matí a la Sala Mozart de Calella amb l’assistència del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, acompanyat per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Garcia Cañizares ha felicitat els representants dels cinemes centenaris de Catalunya, de qui ha dit són «un exemple de resiliència per fer front a les a les adversitats que han hagut de superar durant la seva existència». El diputat ha destacat que aquestes sales «formen part del teixit social dels nostres pobles i ciutats, mitjançant el paper al nostre país d’ateneus, casals, foments, centres parroquials i entitats socials i culturals». Garcia Cañizares ha animat les sales a «perseverar mantenint les projeccions i activitats adaptades a les mesures de seguretat vigents» i ha recordat el suport de la Diputació de Barcelona amb el cinema a través de la col·laboració en els Premis Gaudí i el Cicle Gaudí que actualment arriba a 35 municipis de la província de Barcelona, que disposen d’una sala on es projecta un cop al mes una producció catalana d’estrena recent.

Sales històriques, patrimoni audiovisual

L’Acadèmia de Cinema Català ha triat la data del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, per celebrar l’homenatge a les sales de cinema encara actives que van iniciar les seves projeccions fa més de 100 anys. Aquestes sales són el Centre Parroquial d’Argentona, el Cinema Bosque (Barcelona), la Sala Mozart (Calella), el Casal Camprodoní (Camprodon), el Cinema La Calàndria (El Masnou), el Cinema Mundial (La Bisbal d’Empordà), el Foment Mataroní (Mataró), el Teatre Cinema Comtal (Ripoll), el Cinema Catalunya (Terrassa), els Cinemes Imperial (Sabadell), el Casino Prado (Sitges), El Retiro (Sitges) i el Cinema Catalunya (Ribes de Freser).

En l’acte s’ha presentat el catàleg amb l’inventari i la història de cadascuna d’aquestes sales, elaborat pel periodista Toni Vall.

Deja un comentario