BARCELONAUTES / ROSA ZARAGOZA

Rosa Zaragoza canta 9 Poemas hebraicos de judíos catalanes (siglos XI -XV)» que publicó Llibres del Mall en 1976.
Els poemes deixen entreveure com eren aquests erudits jueus que vivien a la nostra terra, alguns d’ells són molt coneguts al món jueu, a Catalunya, gens. També ens permet veure el moment, per exemple la persecució de la Inquisició, sobretot els dels darrers segles.
Hi ha una idea important per a mi, de reconèixer que tot això és part del nostre patrimoni i jo per la meva part he mirat que les músiques ens portin també a un altre temps, on hi havia una sonoritat molt barrejada, de vegades sona àrab, perquè també hi eren els musulmans.I com sempre miro d’allunyar-me de la forma de cantar tipus «música antiga», que sol recordar una forma més cortesana, miro que soni com ho devia cantar la gent del poble, amb una veu no treballada, natural.
Ara fa tres anys el Jaume Riera va morir i he volgut musicar alguns d’aquests poemes, ho he concebut com un homenatge, en Jaume va ser algú rellevant per a mi.
La Generalitat va donar suport i el segell Discmedi l’edita. El varem enregistrar en directe al pati de Bonastruc ça Porta, Girona, a l’agost.
Les músiques que he fet són antigues i mediterrànies, l’Eduard Iniesta ha fet de productor musical i tots els arranjaments. Toca també guitarra, baglamás i bouzuki.
També hi són la Rusó Sala amb veu i guitarra i la Miriam Encinas amb les percussions.

Deja un comentario